Antena Căutare

Verifică-ţi permisul de conducere! Acest detaliu te-ar putea costa scump

De multe ori, omitem să verificăm valabilitatea permisului auto. Conducerea cu permisul expirat se sacționează cu 6 până la 8 puncte amendă. Aceasta poate varia între 630 și 840 de lei.

De multe ori, omitem să verificăm valabilitatea permisului auto. Conducerea cu permisul expirat se sancționează cu 6 până la 8 puncte amendă. Aceasta poate varia între 630 și 840 de lei.

Pentru eliberarea unui nou permis de conducere, şoferii trebuie să se adreseze serviciului public comunitar - regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Pentru eliberarea permisului, este necesara fişa medicală.

Cazurile în care nu este necesară fişa medicală: când permisul a fost pierdut sau furat; când permisul s-a deteriorat; dacă titularul permisului şi-a schimbat numele.

În aceste cazuri, vei avea nevoie de: cererea-tip şi actul de identitate al titularului (original + copie), dovada plăţii contravalorii permisului de conducere, permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită, în original, dacă acesta există, două fotografii color ale titularului, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă (atunci când solicitantul îşi depune cererea la alt serviciu public comunitar decât cel de domiciliu).

(*) La eliberarea unui permis cu o nouă valabilitate, lista actelor necesare este aceeaşi de mai sus, dar se adaugă şi documentul eliberat de unitatea de asistență medicală autorizată (fișa medicală), care atestă grupa / categoria de vehicule pe care solicitantul este apt să le conducă. Duplicatul permisului are aceeaşi valabilitate pe care o avea permisul înlocuit. Eliberarea unui permis cu o nouă valabilitate sau a unui duplicat se face fără susţinerea unui nou examen auto.

Sursă legislativă: OUG nr. 195/2002, OMAI nr. 123/2013

Misterele morții patronului Hexi Pharma se adâncesc! Mașina lui Dan Condrea a fost ridicată în timp record de polițiști.... Declaraţie uluitoare a Procurorului General: "Patronul Hexi Pharma NU ar fi fost filat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x