Veste bombă pentru români! Ziua de lucru, REDUSĂ la 6 ore

 

Parlamentarii aduc o veste nemaipomenită! Aceştia au declarat  că ziua de lucru ar trebui redusă la 6 ore, luând exemplul Suediei

Senatorul UNPR Ioan Iovescu vrea să propună reducerea programului de muncă, după modelul Suediei, de la opt ore la doar şase ore,acesta depunând la Parlament un proiect de lege în acest sens. Iovescu susține că principalul avantaj al reducerii programului de lucru ar fi creşterea eficienţei angajaţilor, dar şi posibilitatea ca aceştia să câştige mai mult, după ce mulţi vor prefera să-şi mai ia un job part-time.

“Una este un randament la șase ore și alta e un randament la opt ore. Cei care lucrează în fabrici pe bandă, nu este ușor că opt ore să tragi”, spune Iovescu, potrivit Libertatea.

Alesul susține că în acest fel, cei care nu își vor lua un al doilea loc de muncă, vor putea petrece mai mult timp cu familia sau vor avea mai mult timp liber pentru alte activități relaxante.

Legea inițiată de Iovescu urmează să fie discutată de colegii săi în sesiunea parlamentară care începe săptămâna viitoare.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe