Antena Căutare

Veste bună pentru elevi! Se schimbă structura anului școlar. Mai multe vacanțe, în funcție de zona geografică

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) solicită ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, schimbarea structurii anului şcolar 2016 - 2017, pentru ca familiile cu copii şcolari să poată opta pentru concedii şi în perioada extinsă a sezonului, se arată într-un comunicat al ANAT, citat de agerpres.ro.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) solicită ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, schimbarea structurii anului şcolar 2016 - 2017, pentru ca familiile cu copii şcolari să poată opta pentru concedii şi în perioada extinsă a sezonului, se arată într-un comunicat al ANAT, citat de agerpres.ro.

"Observăm cu surprindere că, şi în acest an, proiectul de ordin de ministru referitor la structura anului şcolar 2016 - 2017 nu ia în seama poziţia exprimată constant de ANAT în legătură cu perioada vacanţei de vară a elevilor. Chiar în acest an, până în 24 iunie, ultima zi de şcoală, au fost numeroase zile toride, ce nu permit la dotările actuale ale şcolilor desfăşurarea normală a procesului de învăţământ.

Aceeaşi vreme caldă a extins sezonul turistic estival, însă familiile cu copii şcolari nu pot alege perioada extinsă', spune preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, în scrisoarea trimisă ministrului Educaţiei.

Ca propuneri de lucru, ANAT susţine ideea unei vacanţe de vară eşalonată pe zone geografice (de exemplu Muntenia 1 iunie - 1 septembrie, Moldova 10 iunie - 10 septembrie, Transilvania 20 iunie - 20 septembrie), fie eşalonată pe cicluri şcolare (clasele I-IV de la 1 iunie - 1 septembrie, clasele V-VIII de la 10 iunie la 10 septembrie, liceul, între 20 iunie - 20 septembrie).

ANAT susţine că, având în continuare procesul de învăţământ ca preocupare esenţială, dar luând în calcul şi efectul direct asupra bugetelor familiilor cu copii şcolari şi efectul direct asupra economiei naţionale, ministerul Educaţiei poate identifica o soluţie mai bună pentru ca familiile cu copii şcolari să poată opta pentru concedii şi în perioada extinsă a sezonului.

Conform preşedintelui ANAT, 'în această lume de interdependenţe, economia şi societatea românească pot deveni performante doar cu o gândire integratoare".

În acest sens, conducerea ANAT a solicitat ministrului Educaţiei o întrevedere pentru a începe un dialog deschis.

BACALAUREAT 2016. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii la Bacalaureat pentru a nu fi eliminaţi din examen... Veste anului. Declarația care șochează o țară întreagă: „Elodia este vie!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x