Vestea așteptă de români! Ce taxă ar fi eliminată până la finalul anului

Vestea așteptă de români! Supraaciza ar putea fi eliminată.

taxa supraaciza

Vestea așteptă de români! Supraaciza ar putea fi eliminată. Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat că, în acest sens, se ia în calcul eliminarea supraccizei pentru carburanţi.

Potrivit Mediafax, la minister este în lucru un astfel de proiect. Dacă se va întâmpla, benzina şi motorina se vor ieftini cu circa 38 de bani pe litru.

„Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanţe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acţiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoţi o taxă, dar trebuie să te uiţi la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la TVR.

NOUA TAXĂ AUTO: Când intra în vigoare și ce trebuie să știi

„Analizăm. Facem nişte calcule. Eu sunt tentat să propun o astfel de chestiune”, a precizat ministrul.

În ceea ce priveşte efectele de runda a doua, oficialul de la Finanţe a dat drept exemplu alinierea rovignetei la o directivă europeană, ceea ce ar fi crescut costurile pentru transportatori, astfel încât s-a decis ca aceasta să nu fie aliniată la normele europene.

„Am avut o discuţie în Guvern. Doamna prim-ministru a decis amânarea unei astfel de măsuri, ceea ce este foarte corect, pentru că o creştere a ei (a rovignetei - n.r.), chiar dacă li se aplica transportatorilor, efectele erau în economie. (...) Acesta este un lucru foarte bun, pentru că nu mai transpunem imediat ceea ce la nivel european vine ca şi obligaţie”, a subliniat Teodorovici.

Ultimele știri