Antena Căutare

Veste bună! Românii ar putea avea o nouă zi liberă de la stat

O veste bună vine înaintea Paştelui pentru români! Deputaţii doresc ca aceştia să se bucure de o nouă zi liberă. Ce sărbătoare va fi transformată în una naţională?

O veste bună vine înaintea Paştelui pentru români! Deputaţii doresc ca aceştia să se bucure de o nouă zi liberă. Ce sărbătoare va fi transformată în una naţională?

Este vorba despre 21 iulie care ar urma să fie declarata Ziua Banatului. Atunci s-a semnat, în 1718, Pacea de la Passarowitz, prin care Imperiul Otoman a pierdut Banatul Timişean, care a trecut sub ocupaţia Casei de Habsburg, scrie Libertatea.ro.

“Banatul nu are o zi a lui, ceea ce înseamnă că nu este fruncea. Vrem să promovăm identitatea regională, iar Banatul este o regiune cu caracteristici bine definite, geografie şi istorie proprie. Am propus această iniţiativă pentru a oferi o posibilitate de a reflecta asupra acestor caracteristici specifice şi a atrage atenţia, măcar pentru o zi, asupra Banatului şi asupra tot ce înseamnă această regiune”, a declarat ințiatorul legii, deputatul Molnar Zsolt.

Prin această iniţiativă se va oferi posibilitatea autorităţilor publice de a organiza evenimente şi manifestări cu această ocazie, iar bănăţenilor un prilej de a se bucura de tot ceea ce le e specific lor.

ANM, anunţ de ultimă oră! Vremea se înrăutățește: Vom avea ninsori, ploi și vânt puternic... Orice român trebuie să aibă această aplicație în telefon! Îți poate salva viața!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x