Antena Căutare

Veste cumplită pentru români! Urmează un val uriaș de scumpiri

Veste cumplită pentru românii din întreaga țară! Primăvara aceasta a venit cu scumpiri importante, dar greul abia acum începe, potrivit specialiștilor! Ce urmează să se întâmple la toamnă?

Veste cumplită pentru românii din întreaga țară! Primăvara aceasta a venit cu scumpiri importante, dar greul abia acum începe, potrivit specialiștilor! Ce urmează să se întâmple la toamnă?

Se pare că scenariile specialiștilor nu sună deloc bine! Seceta anunţată de meteorologi le dă agricultorilor planurile peste cap. Culturile de porumb şi grâu sunt deja compromise, iar producţia ar putea fi chiar şi la jumătate faţă de anul trecut.

După primăvara scumpirilor, urmează o toamnă cu preţuri şi mai mari. Coşul cu lactate, carne şi pâine ar putea fi cu 7% mai costisitor decât acum. Asta pentru că seceta a distrus culturile de cereale. Producţia de grâu şi porumb ar putea scădea la jumătate faţă de anul trecut.

Al doilea val de scumpiri din acest an se va resimţi la toamnă. Alimentele de bază ar putea fi cu până la 7% mai scumpe, estimează specialiştii.

Un kilogram de carne de porc costă, la raft, în jur de 20 de lei. Din toamnă, după estimările specialiştilor, ar urma să ajungă aproape de 21,5 lei.

Şi coşul cu lapte şi brânzeturi ar putea fi şi mai scump.

Aceeaşi situaţie este valabilă pentru legume. Mai ales că, în ultimul timp, marfa de afară se vinde mai ieftin decât cea din import. De exemplu, în pieţe, roşiile româneşti costă acum 10 lei kilogramul. Iar cele din Spania sau Bulgaria se vând cu 5 lei.

Tot cu 6-7 procente s-ar putea scumpi şi pâinea. Tot din cauza producţiei slabe de grâu. Dar, pe lângă secetă, în preţ se reflectă şi costul benzinei, care a crescut cu 11% de la începutul anului.

ALERTĂ! România s-a cutremurat din nou! Este al 12-lea sesim înregistrat luna aceasta... Programul „Prima Casă” se modifică radical! Ce presupune schimbarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x