Antena Căutare

Veste cumplită pentru români! Urmează un val URIAȘ de scumpiri!

Veste cumplită pentru români! Specialiștii economici anunță că ne așteaptă un val important de scumpiri vara aceasta! Iar diferența la preț este uriașă!

Veste cumplită pentru români! Specialiștii economici anunță că ne așteaptă un val important de scumpiri vara aceasta! Iar diferența la preț este uriașă!

În războiul economic dintre SUA şi Uniunea Europeană pierd şi românii. Vom plăti mai mult pentru tot ce aducem de peste Ocean. Telefoane, calculatoare şi electrocasnice. Se vor scumpi şi băuturi alcoolice sau motocicletele. De astăzi, a intrat în vigoare suprataxa pentru importurile din Statele Unite ale Americii, pe tot teritoriul Uniunii.

Cel mai faimos whiskey american se vinde acum, în magazinele din România, cu aproximativ 57 de lei. După aplicarea taxei vamale suplimentare, preţul ar putea urca la peste 70 de lei.

Majorările de taxe sunt impuse de Uniunea Europeană şi vizează bunuri în valoare toatlă de aproape trei miliarde de euro. Este reacţia Uniunii la decizia administraţiei Trump de a introduce taxe, de la 1 iunie, de 25% pentru importurile de oţel şi 10% pentru cele de aluminiu.

Şi celebrele motociclete americane vor fi taxate la vamă cu 25% în plus. Acelaşi tarif se aplică de acum şi în cazul tutunului şi porumbului dulce. Untul de arahide, sucurile de portocale şi numeroase produse din inox sau fontă vor fi mai scumpe cu până la 25%.

Şi mai mare este taxa vamală în cazul blugilor sau hainelor importate din SUA, telefoanelor sau aparatelor electrocasnice aduse de peste ocean: 50%.

Anul trecut, România a important produse din America în valoare de 517 milioane de dolari. Cea mai mare pondere a importurilor este ocupată de computere şi produse electronice.

Veste bună! Vârsta de pensionare ar putea fi redusă. Pentru cine este valabilă prevederea... Arsenie Boca, motivul pentru care Biserica Ortodoxă din România a ajuns în fața judecătorilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x