Live acumFilm: Maleficent
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Veste DEVASTATOARE pentru elevi! Ministerul Educației a făcut anunțul. Va fi obligatoriu!

Elevii care nu fac Sportul la scoala, fiind scutiti, vor trebuie sa invete sah. Hotararea a fost anuntata deja de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, si va intra in vigoare in anul scolar ce urmeaza sa inceapa. Ramane de vazut, insa, cine vor fi profesorii care vor face sah cu copiii, dat fiind ca in acest moment sunt doar 2.500 de profesori pregatiti sa predea aceasta disciplina.

Elevii scutiti la orele de educatie fizica si sport vor practica sahul conform unei hotarari a ministrului Educatiei Nationale, Valentin Popa, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Romane de Sah.

"Anuntam, cu satisfactie, faptul ca introducerea sahului in sistemul romanesc de invatamant are o noua componenta. Ne referim la faptul ca elevii scutiti de efort la orele de educatie fizica vor face sah. Legat de acest subiect, ministrul Educatiei Nationale, profesorul universitar Valentin Popa a raspuns luni favorabil solicitarii formulate in acest sens de Sorin Iacoban, presedintele Federatiei Romane de Sah, si Ionut Dobronauteanu, presedinte adjunct al Federatiei Europene de Sah.

Reamintim, in context, ca pregatirea cadrelor didactice va fi facuta in colaborare cu Casa Corpului Didactic. Pana in prezent, un numar de 2.500 de profesori de educatie fizica si sport au fost deja pregatiti in acest sens", se arata in comunicatul citat.

"Este un proiect pe care il apreciez ca fiind extraordinar. Spun aceste cuvinte, deoarece sunt putini cei care si-au pus problema ce fac elevii care sunt scutiti de orele de educatie fizica", a declarat ministrul Valentin Popa.

Reprezentantii Federatiei Romane de Sah spun ca inca nu pot afirma in ce masura va fi implementat ordinul ministrului, iar asta pentru ca nu exista suficient personal instruit.

"Avem 2.500 de profesori de Educatie Fizica din toata tara care predau in clase speciale in peste 500 de scoli. Acestea au primit 5.000 de seturi de sah, precum si manuale. Speram ca ordinul va misca lucrurile in sensul de a forma mai multi profesori si de a achizitiona mai multe materiale didactice astfel incat sa acoperim nevoile tuturor elevilor", a explicat secretarul general al Federatiei de Sah, Constantin Ionescu.

Recomandari