Veste excelentă! Mamele ar putea primi mai mulţi bani în concediul de creștere și îngrijire a copilului

 


Propunerea legislativă, care a trecut deja de votul senatorilor, se referă la femeile care optează pentru doi ani de concediu de creștere și îngrijire a copilului


Astfel, dacă propunerea va fi votată, femeile care vor să stea acasă mai mult de un an după naștere, vor beneficia de o indemnizaţie al cărei plafon maxim va fi majorat de la 1.200 de lei, la 3.400 de lei pentru primele 12 luni din cei doi ani de concediu.

Legea are mari șanse să fie votată, întrucât toate partidele politice ar dori ca în România să sporească natalitatea, iar ajutorul pentru mame este un stimulent în acest sens.

“Până acum, cine opta pentru primul an primea 600 lei minim sau 3.400 lei maximum, iar cine opta şi pentru al doilea an primea (n.r. în primul an) 600 de lei minimum sau 1.200 de lei maximum. Mama care opta pentru doi ani primea numai 1.200 de lei maxim şi era o nedreptate, discriminare. Şi am spus: cine optează pentru unul sau doi ani trebuie să primească la fel în primul an – între 600 de lei şi 3.400 de lei, indiferent de opţiune. Acum vor primi la fel, indiferent cum optează. Este o eliminare a unei discriminări, dar este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puţine mame care au dreptul la 3.400 de lei şi optează pentru doi ani. În general se întorc la carieră pentru că au venituri mari”, spune senatorul liberal Mariana Câmpeanu, unul dintre susținătorii legii.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe