Veste excelentă: Nu se fac ore! Profesorii și elevii au o nouă ZI LIBERĂ în această săptămână!

Elevii şi profesorii nu vor face cursuri, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului.

Elevii şi profesorii din Suceava sărbătoresc săptămâna aceasta, joi, 5 octombrie, Ziua Educaţiei. Copiii vor merge la şcoală, însă nu vor fi notaţi, ascultaţi, nu vor da lucrări de control, iar cadrele didactice nu vor preda lecţii.

În schimb, elevii trebuie să fie prezenţi şi să ia parte la activităţile educative şi recreative propuse de şcoli.

Fiecare unitate va avea libertatea să sărbătorească "prin manifestări specifice" Ziua Educaţiei şi să organizeze acţiuni cu elevii. Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoare a educaţiei, această zi fiind marcată în peste 200 de ţări.

Între anii 1965 şi 1994, această sărbătoare era marcată în prima duminică din octombrie. Din 1994, aceasta se celebrează pe 5 octombrie pentru a coincide cu sărbătoarea mondială a profesorului (stabilită în1994 de UNESCO). În mai multe ţări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice.

După această zi liberă, următoarea pauză a elevilor este programată în perioada 28 octombrie - 5 noiembrie 2017, când însă doar clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţa de o săptămână. Colegii lor mai mari trebuie să aştepte până în decembrie, vacanţa de iarnă desfăşurându-se între 23 decembrie 2017 şi 14 ianuarie 2018.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri