Antena Căutare

Veste extraordinară pentru elevii din România! Ministrul Educației a făcut marele anunţ: teme mai puţine pentru şcolari

Mircea Dumitru, ministrul Educației, a semnat ordinul care prevede mai puține teme pentru elevi. Potrivit acestuia, ordinul care reduce durata temelor pentru elevi a fost semnat înainte de minivacanța de 1 Decembrie. 

Mircea Dumitru, ministrul Educației, a semnat ordinul care prevede mai puține teme pentru elevi. Potrivit acestuia, ordinul care reduce durata temelor pentru elevi a fost semnat înainte de minivacanța de 1 Decembrie.

Ministrul Educației a propus reglementarea temelor pentru acasă. Concret, pentru învătățământul primar, timpul pe care trebuie să îl petreacă un elev rezolvând temele date de profesori nu trebuie să depășească o oră, iar la gimnaziu, două ore.

„Ordinul este semnat. A fost o mică confuzie în spaţiul public, pentru că ordinul nu este încă postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de săptămâna trecută, chiar înainte de mica vacanţă pe care am avut-o înainte de 1 decembrie.

Am primit foarte multe mesaje, unele dintre ele de susţinere, de încurajare, alte persoane socotind că nu a fost decât o intenţie a noastră de a ajunge la acest ordin, o intenţie care nu a fost finalizată tocmai pentru că au fost şi voci critice care s-au ridicat împotriva acestui gen de reglementare, au apărut articole, pe bloguri, pe Facebook, tot felul de intervenţii.

Ei bine, părinţi ne-au scris oarecum îngrijoraţi, crezând că am renunţat la această idee şi că de fapt am vrut să testez cum stau lucrurile şi că am spus ceva care nu corespunde realităţii. Nu, ordinul există şi ordinul a fost semnat şi urmează să fie şi postat pe site-ul ministerului”, a precizat ministrul Mircea Dumitru.

Ministrul a mai spus că ordinul nu are caracter punitiv, adică nu vor exista sancțiuni pentru cei care nu îl pun în practică.

Gerul a cuprins România, mai devreme decât ar fi normal. S-au înregistrat minus 16,9 grade... Cadou unic de sărbători pentru copii, oferit de Fundația Mereu Aproape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x