Antena Căutare

VESTE IMPORTANTĂ PENTRU ELEVI! Când se vor recupera orele pierdute din cauza viscolului

Dacă prelungirea vacanţei de iarnă s-a stabilit că se recuperează până la sfârşitul anului şcolar, în schimb, pentru a recupera ziua liberă de 23 ianuarie, Ministerul Educaţiei a emis o adresă prin care unităţile de învăţământ "îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 28 ianuarie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie, potrivit planificărilor stabilite”. 

Dacă prelungirea vacanţei de iarnă s-a stabilit că se recuperează până la sfârşitul anului şcolar, în schimb, pentru a recupera ziua liberă de 23 ianuarie, Ministerul Educaţiei a emis o adresă prin care unităţile de învăţământ "îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 28 ianuarie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie, potrivit planificărilor stabilite”.

Directorii școlilor au anunțat că vor stabili la nivelul fiecărei instituții un orar de recuperare, însă nu se anunță o sarcină foarte ușoară. În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa aşteaptă până joi, 26 ianuarie, programările stabilite de şcoli şi licee.

"Vom avea consiliu de administraţie miercuri şi cred că propunerea este de prelungire a cursurilor cu o oră şi comasarea materiei. Suntem în perioada de consolidări şi recapitulări, aşa încât nu va fi o problemă. Nu puteam aduce copiii în week-end, pentru că este perioada concursurilor şcolare. Unitatea noastră va fi deschisă pe 28 ianuarie, dar pentru o activitate non-formală”, afirma prof. Loredana Busuioc, director Şcoala Gimnazială nr. 18 "Jean Bart”.

La fel se va întâmpla şi la Şcoala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea”. "Iar vacanţa prelungită o vom recupera prin modificarea planificărilor, în acele ore prevăzute la dispoziţia profesorului, aşa încât să fie parcursă materia integral”, declara prof. Raluca Isabella Balcan, director adjunct.

De asemenea, la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, prof. Monica Nuţu, noul director, ne-a informat că s-a luat decizia recuperării orelor prin prelungirea programului cu încă o oră până la începutul lunii martie.

În schimb, la Şcoala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza”, s-a decis altceva. "Prelungirea vacanţei o vom recupera cu cinci minute în plus la oră şi scădem din pauză timp de două luni şi jumătate, începând chiar de miercuri, pentru că Ministerul Educaţiei ne-a oferit posibilitatea să recuperăm până la sfârşitul anului”, declara prof. Nicoleta Bercaru, director, continuând:

"În ceea ce priveşte data de 23 ianuarie, vom stabili săptămâna viitoare într-un nou consiliu de administraţie. Ar fi trebuit recuperată sâmbătă, 28 ianuarie, sau până pe 31 ianuarie. A existat o propunere să venim la şcoală pe 23 şi 24 ianuarie, pentru a mai recupera din materie, dar, din păcate, s-au găsit părinţi să agite spiritele, cu toate că asociaţia adunase de la majoritatea semnături. În timp ce nu a existat vreun coleg în consiliu profesoral care să spună că nu vine să susţină cursuri în acele zile, s-a găsit cineva să tulbure apele. Acum am rugat asociaţia de părinţi ca în trei zile să strângă din nou semnături şi să ne dea un răspuns scris.
Pe de altă parte, îi înţeleg şi eu pe părinţii care susţin că sâmbăta îşi doresc să o petreacă în familie, fiind una dintre singurele zile libere în care toată familia poate sta la masă, mai merg la sport, la film, la meditaţii. Nu este de condamnat aşa ceva. Era bine să recuperăm ziua întreagă, pentru că nu sunt adepta prescurtărilor, şi aşa materia este stufoasă”.

La Liceul Teoretic "Callatis” din Mangalia, am aflat de la directorul prof. Corina Mihalache că ziua de 23 ianuarie va fi recuperată sâmbătă, 28 ianuarie, iar perioada 9-13 ianuarie, prin prelungirea cursurilor cu câte o oră, până la sfârşitul anului şcolar. "Colegii mei lucrează deja la planificări, aşa încât să recuperăm atât orele pentru fiecare disciplină, cât şi programă”, a adăugat acelaşi nou manager.

Atenție! Imagini greu de privit. O copilă de 15 ani, bătută crunt de o adolescentă.Târâtă de păr, fata plânge sub ploaia... Vești excelente pentru români! Cresc salariile, pensiile și salariul minim de la 1 februarie! Ziua în care vom avea mai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x