Antena Căutare

Veste neașteptată pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu lacul Văcărești?

Pe 11 mai 2016, Guvernul a adoptat Hotârîrea de Guvern prin care se constituie Parcul Natural Văcărești.

Veste neașteptată pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu lacul Văcărești? Galerie
Vestea bucură numeroși români | Sursa foto: dailybusiness.ro

Pe 11 mai 2016, Guvernul a adoptat Hotârîrea de Guvern prin care se constituie Parcul Natural Văcărești.

Asociația Parcul Natural Văcărești salută decizia autorităților și anunță actul drept un un succes al rațiunii pus în slujba interesului public.

"Înființarea Parcului Natural Văcărești este exemplul clar că o inițiativă civică, promovată cu perseverență și competență, poate fi finalizată cu succes în ciuda numeroaselor obstacole birocratice. Campania de înființare a Parcului Natural Văcărești a durat 4 ani", se arată într-un comunicat al APNV.

Proiectul de a pune sub protecția legii și a administra pe principii ecologice o oază de natură formată spontan în 25 de ani în centrul Capitalei a demarat în anul 2012, după publicarea articolului "Delta dintre blocuri" în revista "National Geographic".

Articolul a dezvăluit publicului larg biodiversitatea locului și a lansat ideea de parc natural categoria V IUCN pentru "groapa" Văcărești, potrivit Agerpres.

"Înființarea unui parc de 184 ha (egal cu greu încercatul parc Herăstrău), în plină epocă de distrugere a spațiilor verzi, este fără îndoială un moment istoric pentru orașul București".

Lacul Văcărești a fost declarat parc natural și a fost instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată, a anunțat miercuri Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Descoperirea Secolului: MASONII controlează Lumea printr-un ingredient adăugat în SUPA LA PLIC: "Otrăvirea lentă a ... Vești bune pentru părinți și copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x