Antena Căutare

Veste neașteptată pentru creștini! Slujba de înviere va fi interzisă!

Patriarhia Română a anunțat mai multe reguli pentru toate parohiile din țară și de peste hotare, pentru prevenirea incendiilor în lăcașele de cult cu prilejul sărbătorilor pascale.

Veste neașteptată pentru creștini! Slujba de înviere va fi interzisă!
Veste importantă pentru creștini

Patriarhia Română a anunțat mai multe reguli pentru toate parohiile din țară și de peste hotare, pentru prevenirea incendiilor în lăcașele de cult cu prilejul sărbătorilor pascale.

Între acestea, recomandă ca slujbele din noaptea Sfintelor Paști să nu se desfășoare în bisericile din lemn. Preoților li se interzice să oficieze slujbe în lacasele de cult ce au montate schele din lemn pentru ca acestea se pot aprinde foarte usor, scrie activenews.ro

În plus, toate lacasurile de cult trebuie sa aiba extinctoare, iar iesirile de urgenta sa fie vizibil marcate pentru ca in cazul unui incendiu, enoriasii sa poata identifica foarte usor caile de evacuare.

Măsura a fost luată pentru protecția credincioșilor

Preoții care slujesc in biserici au fost, conform BOR, instruiti de angajatii Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta referitor la procedurile ce trebuie urmate in caz de pericol. De asemenea, toate obstacolele din biserici trebuie inlaturate, astfel ca din lacasele de cult vor fi scoase toate covoarele, potrivit hotnews.ro.

În cazul izbucnirii unui incendiu toti credinciosii trebuie sa respecte randuiala bisericeasca. Astfel, barbatii vor folosi pentru a iesi de urgenta altarul, in timp ce femeile vor trebui "sa se orienteze" catre iesirile principale pentru a nu trece prin altar, aceasta fiind una dintre cele mai controversate masuri, dupa cum comenteaza unii enoriasi, care considera ca in cazul unui pericol ar putea fi trecuta cu vederea aceasta randuiala.

Patriarhia face, de asemenea, un apel către cei care vor veni la Înviere cu mașinile proprietate personală, sa nu blocheze caile de acces pentru ca, in caz de pericol sa se poata interveni.

ATENȚE! Cod galben de ploi și vânt. Capitala și alte 15 județe sunt vizate... Atenție, șoferi! Veți fi amendaţi dacă fumați în maşina firmei. Poliţiștii îşi fac cruce: "Nu îndrăznim să dăm astf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x