Antena Căutare

Veste rea pentru bucureşteni! Căldura se scumpeşte considerabil. RADET: "Tariful va creşte cu 32%"

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) a solicitat majorarea tarifului pentru gigacalorie cu 32%, acesta urmând să se afle pe ordinea de zi a şeditei Consiliului General de săptămâna viitoare.

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) a solicitat majorarea tarifului pentru gigacalorie cu 32%, acesta urmând să se afle pe ordinea de zi a şeditei Consiliului General de săptămâna viitoare.

Proiectul a fost deja plasat pe site-ul Primăriei București. În cazul în care consilierii vor decide creșterea tarifelor, atunci acesta va ajunge la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

Proiectul menționează creșterea tarifului pentru transportul și distribuția energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la 141,17 lei pe gigacalorie (+32,88%), în vreme ce tariful pentru consumatorii alimentați direct din circuitul primar va ajunge la 80,39 lei pe gigacalorie (+31,79%).

Majorarea este justificată de către RADET prin faptul că producătorii de energie termică au primit deja din partea ANRE creșteri de preț pentru energia termică. Astfel, ELCEN București – care produce aproape toată apa caldă și căldura din Capitală – a primit un tarif de 193,57 lei pe gigacalorie, în urcare cu 27,84%. De asemenea, alți doi producători mai mici au primit și ei majorări de la ANRE. Este vorba de CET Grivița – care are un preț de 194,81 lei pe gigacalorie (+30,34%), iar Vest-Energo a primit un preț de 193,51 lei pe aceeași cantitate (+23,8%).

Ultima modificare de tarif la RADET a avut loc în anul 2011.

Caz şocant la Mioveni! O femeie a fost înjunghiată în plină stradă!... Vara nu se lasă! Vremea redevine CANICULARĂ. Prognoza meteo pentru weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x