Antena Căutare

Veste uriașă pentru bucureșteni! Ce schimbări radicale vor fi la stațiile de metrou!

Stațiile de metrou vor fi dotate cu benzi speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere, a anunțat Metrorex.

Veste uriașă pentru bucureșteni! Ce schimbări radicale vor fi la stațiile de metrou! Galerie
Veste importantă pentru bucureșteni

Stațiile de metrou vor fi dotate cu benzi speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere, a anunțat Metrorex.

În acest sens, compania a avizat, pentru cele 49 de stații de metrou aflate în exploatare, care nu au trasee speciale, achiziția de servicii de proiectare și consultanță pentru ''Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere'', care prevede dotarea stațiilor de metrou cu benzi speciale din dale ceramice.

Pe Magistrala 4 a fost deja realizat pentru stațiile Jiului și Parc Bazilescu traseul pentru direcționarea persoanelor cu dizabilități, prin montarea unor dale ceramice speciale.

Schimbări importante la metrou

De asemenea, proiectele de finisaje pentru Magistrala 5 și pentru cele două noi stații de pe Magistrala 4 includ facilități pentru persoanele cu dizabilități, atât lifturi, cât și trasee marcate specific, informează Agerpres.

Acțiunea de accesibilizare a stațiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilități este asumată de Metrorex ca parte a strategiei sale de funcționare și dezvoltare. În acest sens, este de menționat că toate stațiile de metrou accesibilizate au pictograme specifice — pentru a fi mai ușor identificate — și, atunci când situația o impune, există personal instruit care poate ajuta persoanele cu dizabilități pentru a avea acces mai ușor la peron.

Potrivit legislației în vigoare se oferă gratuitate la transportul cu metroul persoanelor cu dizabilități, iar în cazul persoanelor cu dizabilități de gradul I gratuitatea este oferită și însoțitorilor.

Încă o șansă pentru cei care nu iau Bacalaureatul. Se pregătește legea organizării celei de-a treia sesiuni într-un an s... E aproape vară, dar vremea vine cu surprize! Lăsăm astăzi umbrele acasă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x