Antena Căutare

Vestea momentului pentru elevi! Guvernul american oferă cazare, bilet de avion și alocație pentru tineri

Guvernul american trimite liceenii români în Statele Unite! Fără niciun cost, elevii  pot ajunge peste Ocean. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii?

Guvernul american trimite liceenii români în Statele Unite! Fără niciun cost, elevii pot ajunge peste Ocean. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii?

Începând cu 2015, aproape 100 de tineri români au reuşit să acceseze programul. Anul acesta, alţi 35 de liceeni pot ajunge să studieze în America.

Anul de studiu în Statele Unite este echivalat în România. Iar cei care termină liceul în America pot susţine bacalaureatul la întoarcere. Costurile sunt suportate de Guvernul American.

CHELTUIELI ACOPERITE DE STATUL AMERICAN

  • călătoria dus-întors
  • alocaţie de 125 $ pe lună
  • plasarea în locuinţa familiei gazdă
  • înscrierea la liceu
  • asigurare medicală
  • taxele de obţinere a vizei

Bursierii trebuie totuşi să aibă bani de paşaport. Şi să îndeplinească anumite criterii.

Elevul în primul rând trebuie să cunoască limba engleză. Iar dacă o cunoaşte, la un nivel cel puţin mediu atunci trebuie să se înscrie în program

În plus, candidaţii trebuie să aibă între 14 şi 17 ani. Nu pot aplica elevii care sunt deja în clasa a 12-a. Înscrierea cuprinde două etape: aplicarea online şi un test în limba engleză. O comisie specială din Statele Unite ale Americii face selecţia finală.

Până acum, programul flex a trimis în America 24.000 de liceeni din toată lumea. Pentru anul următor, elevii mai pot aplica până pe 16 octombrie.

Hoții, metodă NOUĂ de a sparge casele! Cum sunt păcăliți românii... Accident grav pe DN1! Circulația rutieră a fost întreruptă pe ambele sensuri! Ce s-a întâmplat (FOTO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x