Antena Căutare

Vestea momentului! Românii primesc bani de la stat! Ce presune schimbarea și când se va aplica

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, de această dată care să corecteze "defecţiunile" din legea salarizării legate de indemnizaţiile pentru mame şi concediile medicale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, de această dată care să corecteze "defecţiunile" din legea salarizării legate de indemnizaţiile pentru mame şi concediile medicale.

Dăncilă a spus că principalele elemente ale legii salarizării au fost îndeplinite.

Premierul a recunoscut că au existat unele probleme, care au fost, însă, reglate de ordonanţe.

Guvernul caută o soluţie pentru a rezolva problema concediilor medicale. Toţi cei care au primit bani mai puţini, de la începutul anului, îşi vor lua diferenţele până la finalul lui martie.

Dăncilă a mai anunţat că în următoarea şedinţă de guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, care să regleze indemnizaţiile mamelor şi "defecţiunile" din legea privind concediile medicale.

Zeci de persoane au participat, duminică, la un protest în faţa Guvernului, nemulţumite de scăderea indemnizaţiilor de concediu medical, inclusiv prenatal. Oamenii au arătat cartonaşe roşii guvernanţilor. Protestul a debutat la prânz, iar mobilizarea s-a făcut pe reţelele de socializare.

Indemnizaţiile au fost reduse întrucât s-a modificat baza de calcul, ca urmare a majorării salariului minim. Astfel, în decembrie 2017, contribuţia CAS era plafonată la suma de 115 lei (calculata ca 10,5% x 35% x salariu mediu brut pe tara). În decembrie, salariul mediu brut pe ţară era de 3.131 de lei.

Însă, în ianuarie, 2018, a crescut atât salariul mediu brut pe ţară (la 4.162 de lei), cât si procentul care se aplică, suma CAS fiind de 364 lei (25% x 35% x salariu mediu brut pe ţară).

După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculează ca 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primită de fiecare, potrivit news.ro.

Cu aceste declarații de iubire îți poți impresiona iubitul, de Dragobete... Despăgubire record. Primăria trebuie să îi plătească unui român peste 4000 de euro! Sunt sute de oameni în aceeași situa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x