Antena Căutare

Vești bune de la ANAF înaintea sărbătorilor! Adio cu datoriile pentru toate aceste persoane!

Vești excelente pentru cetățeni! Cât de curând, persoanele fizice vor dispărea de pe listele datornicilor la Fisc, o spune unui act normativ care a primit în această săptămână votul decisiv al deputaților.

Vești excelente pentru cetățeni! Toate aceste persoane scapă de datorii și sunt șterse de pe lista datornicilor! Vezi dacă te numeri și tu printre ele

Cât de curând, persoanele fizice vor dispărea de pe listele datornicilor la Fisc, o spune unui act normativ care a primit în această săptămână votul decisiv al deputaților.
În viitorul apropiat, numai companiile vor mai apărea pe listele datornicilor la Fisc, prevede un proiect de lege care a trecut deja de Senat şi care a primit miercuri votul decisiv al Camerei Deputaţilor.

„Organele fiscale au obligaţia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii”, prevede proiectul care va modifica, în esenţă, Codul de procedură fiscală.

În momentul de faţă, dispoziţia respectivă din Cod face referire inclusiv la persoanele fizice. Asta înseamnă că, pe viitor, numai firmele vor mai figura pe listele datornicilor.

Deşi nu există nicio motivare oficială în spatele acestui amendament, autorităţile au avut probleme în ultimii ani cu faptul că au inclus pe listele datornicilor şi persoanele fizice. Practic, românii apar pe aceste liste de doar câţiva ani, din 2016.

Lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare şi cuprinde obligaţiile fiscale restante la sfârşitul trimestrului şi neachitate la data publicării listei”, scrie acum în Codul de procedură fiscală. Concret, persoanele fizice şi cele juridice apar pe liste dacă au datorii ce trec de următoarele praguri:

500.000 de lei, pentru contribuabilii mari;

250.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii;

100.000 de lei, pentru alţi contribuabili, inclusiv persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente;

15.000 de lei, pentru persoanele fizice obişnuite.

Datornicii sunt anunţaţi înainte să apară pe liste, iar plata datoriilor duce la eliminarea de pe acestea, scrie Avocatnet.ro.

Solstițiul de iarnă 2018. Ce NU ai voi să faci pe 22 decembrie... Top 8 cele mai frumoase colinde interpretate de corurile de copii din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x