Antena Căutare

Vești bune în sistemul sanitar! Un nou aparat RMN, pus în funcțiune la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu  

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit un aparat RMN pe care l-a pus deja în funcţiune, pacienţii putând veni la investigaţii cu costul decontat.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit un aparat RMN pe care l-a pus deja în funcţiune, pacienţii putând veni la investigaţii cu costul decontat.

La Sibiu, amenajarea spațiului, precum și inaugurarea aparatului au durat mult mai puțin decât în restul țării. Cu toate că unitatea sibiană a fost a patra care a primit RMN din România, a fost prima care a reușit să îl facă şi funcţional.

„Aparatul reușește să intre, începând cu luna iulie, în contractul de paraclinice al spitalului, ceea ce aduce plusvaloare atât serviciilor spitalului cât și beneficii directe către asigurații noștri din județul Sibiu”, a spus Vasile Spinean, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu.

„Aparatul este folosit în primul rând pentru pacienții internați în Spitalul Județean Sibiu, pentru pacienții din spitalele arondate lui și din județele limitrofe, respectiv Vâlcea și Alba. Este cel mai complex aparat de diagnostic”, a declarat Florin Grosu, șeful laboratorului de radiologie.

Costurile de amenajare se ridică la 250.000 de lei. O mare parte din sumă a provenit de la Consiliul Judeţean, iar restul, din fondurile proprii ale spitalului.

„În sectorul public din județul Sibiu exista doar un RMN care e destul de vechi, la Spitalul Militar, iar în rest totul era doar în sistem privat și cozile erau și sunt destul de lungi. O mare parte din pacienții spitalului vor fi investigați RMN în spital”, a spus Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Alte 18 astfel de aparate au fost livrate în întreaga ţară, gratuit, printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii.

Admitere facultate 2018. Universități din străinătate unde românii pot studia gratis... Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Pericol de EXPLOZIE pe Autostrada Soarelui. Traficul este restricționat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x