Antena Căutare

Vești bune pentru elevi! Încă o zi liberă pentru ei în Iunie, după Ziua Copilului

Zile libere 2018. Vești bune pentru elevi care vor beneficia de inca o zi liberă, după vacanțele de Rusalii și de 1 Iunie (Ziua Copilului). Este vorba de ziua de 5 Iunie - Ziua Invatatorului - o zi pe care Ministerul Educației caracterizat-o ca fiind ”va fi marcata prin manifestari specifice".

Zile libere 2018. Vești bune pentru elevi care vor beneficia de încă o zi liberă, după vacanțele de Rusalii și de 1 Iunie (Ziua Copilului). Este vorba de ziua de 5 Iunie - Ziua Învățătorului - o zi pe care Ministerul Educației caracterizat-o ca fiind ”va fi marcata prin manifestari specifice".

Elevii nu vor învață nici pe 5 iunie, la doar câteva zile după vacanțele de 28 aprilie (Rusaliile) și 1 iunie (Ziua Copilului). Asta pentru că 5 iunie a fost stabilită prin lege că fiind Ziua Învățătorului. Altfel spus, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit.

Contractul colectiv de Muncă de la nivelul Bucureștiului precizează faptul că "în perioadă desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ".

5 iunie 2018 - Ziua Învățătorului

5 iunie este o zi speciala pentru invatamantul din Romania: in aceasta zi se serbeaza Ziua Invatatorului.

Pe 9 octombrie 2007, Cameră Deputaților a adoptat, cu 203 voturi pentru, 3 împotrivă și 3 abțineri, proiectul de lege privind instituirea Zilei Învățătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an. Această data a fost stabilită prin legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, manifestarea urmând a avea un caracter educațional, național, apolitic și cultural. Ziua de 5 iunie poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823).

sursa: portalinvatamant.ro

Pericol uriaș. O mină antitanc, descoperită în România... Mai miră pe cineva? Românii muncesc mult, prost și pe bani puțini. Cine-s norocoșii care pe ore puține de muncă, iau sal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x