Căutare Live

Se dau bani pentru gravide! Ce sume pot primi și ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a le obține

Gravidele din București vor primi un „stimulent financiar”, „în ciuda restricțiilor bugetare”, a anunțat Primarul Capitalei, Gabriela Firea. Femeile însărcinate vor primi banii în două tranșe, cu câteva condiții.

Se dau bani pentru gravide!

Potrivit Gabrielei Firea, sprijinul financiar de 2.000 de lei acordat femeilor însărcinate va fi alocat în continuare și în 2020.

„Sprijinul financiar de 2 000 de lei pentru femeile insarcinate va fi alocat si anul acesta, in ciuda restrictiilor bugetare! Aproape 10 milioane de euro au fost investite in acest program, in doi ani de aplicare.

Circa 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite și medicamente în anul 2019, iar în total peste 26.000, în mai puțin de 2 ani de la lansare a programului Primariei Capitalei – Materna, acordat prin DGASMB”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De la aprobarea programului, de către CGMB, în martie 2018, valoarea stimulentelor acordate s-a ridicat la peste 43 de milioane de lei.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei și se acordă de două ori: primul, în valoare de 1.000 lei, după procesarea cererii, iar al doilea – după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Condițiile pentru care o femeie însărcinată să poată beneficia de acest stimulant financiar sunt următoarele: să aibă vârsta de peste 18 ani, domiciliul stabil în București sau resedința dobândită pe raza Municipiului București de cel puțin șase luni la momentul depunerii cererii (la momentul depunerii dosarului, sarcina este de minimum 10 săptămâni) și să nu aibă datorii față de bugetul local.

Măsuri fără precedent pe Aeroportul Otopeni. Ce se va întâmpla, din patru în patru ore și ce vor fi obligați pasagerii s... Violeta Alexandru arată, în câteva fotografii, cum au fost reamenajate zonele de lucru cu publicul de la casele de pensi...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x