Vești bune pentru mămici! Anunț important pentru toate mamele care primesc indemnizații de creștere a copilului

Plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) a fost eliminată pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de creştere a copilului, pentru cei care au venit minim garantat, precum şi pentru persoanele care primesc indemnizaţie pentru concediul de acomodare în urma unei adopţii,

Plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) a fost eliminată pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de creştere a copilului, pentru cei care au venit minim garantat, precum şi pentru persoanele care primesc indemnizaţie pentru concediul de acomodare în urma unei adopţii, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate miercuri în şedinţa de Guvern.

Prin OUG au fost eliminate prevederile referitoare la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizaţie pe perioada concediului de acomodare prevăzută de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei.

Cei vizați devin asiguraţi fără plata contribuţiei

Astfel, aceştia devin asiguraţi fără plata contribuţiei, având acces la serviciile de sănătate prevăzute de Legea nr.95/2006.

În ceea ce priveşte drepturile la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, a drepturilor de ajutor social şi a celor de concediu de acomodare stabilite până la 31 decembrie inclusiv, plata contribuţiei de asigurări sociale de sănptate se asigură de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, respectiv a Capitalei, până la 31 martie 2018, arată Guvernul.

OUG mai prevede ca sumele reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate, pentru drepturile aferente perioadei până la 31 decembrie 2017, să nu se mai recupereze, măsura fiind luată ţinând cont de categoria de beneficiari care prezintă vulnerabilitate crescută atât pentru sănătate, dar şi economică.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri