Căutare Live

Vești bune pentru zilieri! Aceștia ar putea să câștige mai mult decât angajații, după ce noua lege a fost promulgată

Zilierii ar putea să fie mai bine plătiți decât angajații, conform ultimelor modificări aduse legii, care a fost promulgată de curând de președintele Klaus Iohannis. 

Zilierii ar putea să fie mai bine plătiți decât angajații, conform ultimelor modificări aduse legii, care a fost promulgată de curând de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, în urma modificărilor efectuate în legislație, un zilier ar putea să încaseze și 10 lei pe oră, cu mult mai mult decât câștigul orar, aferent salariului minim pe economie, însă aceștia nu pot lucra mai mult de 180 de zile pe an.

De asemenea, printre modificările de importanţă pentru fermieri se regăseşte şi mărirea de la 6 la 23 a numărului de activităţi în care pot fi angajaţi zilieri, printre care amintim agricultură; vânătoare şi pescuit; silvicultură, exclusiv exploatări forestiere; piscicultură şi acvacultură; pomicultură şi viticultură; apicultură; zootehnie; spectacole, producţii cinematografice şi audiovizuale, publicitate, activităţi cu caracter cultural; manipulări de mărfuri; activităţi de întreţinere şi curăţenie şi silvicultură, exclusiv exploatări forestiere.

De asemenea, societățile comerciale române și străine vor putea să obține autorizații ca agenții de mediere a cererii și ofertei de muncă zilieră. Mai exact, acestea vor putea să funcționeze ca zilieri şi beneficiari, însă nu vor avea dreptul să le ceară zilierilor bani pentru intermediere.

Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin, pe 9 martie... Atenție mare! Zeci de români AU FOST ÎNȘELAȚI. Când vin la ușă, SUNAȚI DE URGENȚĂ la poliție!...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri