Vești excelente pentru elevii care se pregătesc să dea Bacalaureatul! Vor primi un ajutor neașteptat

 
+2 click pentru
galerie

Bacalaureatul la limba şi literatura română ar putea fi mai uşor pentru elevi de anul acesta. Actorii de la teatru vor să îi ajute. Au pus în scenă toate operele pe care tinerii trebuie să le citească pentru examenul maturităţii. Liceenii recunosc că plăcerea pentru lectură nu este punctul lor forte şi asta se vede în rezultatele dezastruoase de anul acesta.

„Ştii ce om bun este Pascalopol? Are o moşie imensă în Bărăgan”. Sunt replicile pe care orice elev de clasa a douăsprezecea ar trebui să le ştie pentru materia de la Bacalaureat. Asta pentru că „Enigma Otiliei” este pe listă încă din clasa a zecea.

„Engima Otiliei”, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, „Ion”, „Moara cu Noroc” sunt câteva dintre operele pe care actorii le pun în scenă pentru elevi.

„Dramatizările nu ţin loc de lectură, dar le-am făcut fidele romanului în sensul în care viziunea regizorală nu este dictatorială, nici nu ilustrăm romanul, este jucat de tineri actori”, explică regizorul Şerban Puiu. 

Nu ţin loc de lectură, dar îi ajută pe tineri să înţeleagă operele literare de la clasă. Biletul pentru piesele din repertoriul şcolar de la Teatrul Elisabeta costă 20 de lei.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI