Antena Căutare

Veşti excelente pentru români! Tichetele cadou în valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, angajaţii din România au motive de bucurie, căci începând de la 1 ianuarie 2016, tichetele cadou în valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate.

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, angajaţii din România au motive de bucurie, căci începând de la 1 ianuarie 2016, tichetele cadou în valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate.

Conform noului Cod Fiscal, modul de impozitare a cadourilor oferite de companii salariaţilor va fi modificat începând de la 1 ianuarie. Astfel, o firmă care creşte limita de deductibilitate a cheltuielilor cu cadourile în bani şi în natură acordate angajaţilor, tichetele cadou vor fi neimpozabine, însă numai în cazul în care valoarea acestora nu va depăşi valoarea de 150 de lei.

Deocamdată, până la momentul acestea, neimpozitabile sunt doar cadourile oferite copiilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi al angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, după cum notează Libertatea.

Până acum, tichetele cadou acordate angajaţilor sunt considerate avantaje în natură ori în bani, astfel că se impozitează cu 16 la sută. Nu sunt, însă, incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale.

De cealaltă parte, însă, cadourile sunt considerate, pentru angajatori, cheltuieli sociale şi sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a doi la sută din valoarea cheltuielilor cu salariile. De anul viitor, vor fi incluse în acest tip de cheltuieli şi tichetele-cadou, iar limita este majorată la 5%.

Ortocșii din România o sărbătoresc pe Sfânta Proorociță Ana!... Pensiile militarilor vor fi micșorate, iar sporurile vor fi excluse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x