Antena Căutare

Vezi ce efecte ar putea avea seismul din Japonia asupra Romaniei!

Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului de Fizica Pamantului, a explicat intr-o interventie telefonica la Antena 3 felul in care seismul de 8,8 produs in Japonia ar putea afecta Romania.

Potrivit lui Radulian, activitatea seismica din regiunea Japoniei ar avea efecte neglijabile asupra zonei Vrancea.

Eliberarea de energie de acolo (n.r. - Japonia) nu ar aduce o eliberare de energie in zona Vrancea, dar nici la o crestere a presiunii", a declarat Mircea Radulian.

Referitor la victime, ma astept la numarul acestora sa fie semnificativ mai mic pentru ca japonezii au un sistem foarte bine pus la punct de a actiona in cazul cutremurelor, unul dintre cele mai bune din lume", a declarat directorul stiintific comparand cutremurul care a zguduit vineri Japonia cu cel care care a avut loc in Oceanul Indian, in 2004, si a fost inregistrat cu o magnitudine de 9.0.

Tarile afectate de tsunami-urile provocate de cutremurul din 2004 au fost Thailanda, Indonezia, Sri Lanka, India si Somalia. Atunci s-au inregistrat peste 120.000 de morti.

Cel mai recent bilant al tsunami-ului, provocat de cutremul de vineri dimineata din apropierea Japoniei, indica 26 de morti.

Stai la curent cu evolutia situatiei din Japonia! Citeste si:

LIVE! UPDATE: Calamitate in Japonia: Cutremur de 8,8 grade si tsunami de 10 metri!

Sursa: Antena3

Temperaturi de primavara in weekend. Vezi prognoza!... SPECIAL! Condamnati la CEDO pentru dosarele Revolutiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x