Nu mai există Covid-19 aici! Satul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din țară este vindecat! Cum au reușit localnicii să scape de virus

Viața pare să fi revenit la normal în comuna Prigoria, din Gorj, unde în urmă cu jumătate de an era confirmat primul caz de coronavirus de la noi din ţară. Acum localnicii răsuflă ușurați, nici un caz de îmbolnăvire cu noul virus nu a mai fost înregistrat. Masca de protecţie este singurul lucru care amintește că suntem în pandemie. În rest, oamenii sunt obișnuiți cu distanțarea fizică, mai ales că au rămas în sate tot mai puțini.

Suntem în localitatea Prigoria, locul de unde a fost luat cu izoleta primul pacient confirmat cu noul coronavirus, în România. Din februarie și până în prezent, în toată comuna nu a mai fost înregistrat niciun caz de Covid 19, spre liniștea localnicilor de aici.

Pe ulițe, singurul lucru care amintește de pandemie este masca pe care câte un localnic o poartă la mână sau în buzunar în drumul spre biserică ori spre magazinul din centrul satului. În rest, oamenii mărturisesc că nu s-a schimbat nimic, mai ales că nici îmbolnăviri nu au mai fost.

Sub 1.000 de cazuri noi de coronavirus, în România! 779 de noi îmbolnăviri! Încă 29 de morți! Câte persoane cu COVID-19 sunt la ATI

În sat au rămas în special bătrânii, așa că se protejează cum pot de noul virus. Să stea la distanță unul de altul nu e o regulă pentru ei. A devenit deja obișnuință.

"Nu s-a schimbat prea mult. Tot cum am fost înainte, suntem și acum. Mai este obligația asta cu masca. Intrăm în magazin cu masca, la farmacie, la doctor", spune o localnică.

Chiar dacă Prigoria este vindecată de Covid, în judeţul Gorj situaţia rămâne critică. Numărul îmbolnăvirilor crește îngrijorător în fiecare zi și a depășit deja 1.000 de cazuri.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri