Viața la cămin: televizor adus de acasă, vopsea şi trafalet. Ce au ajuns să facă studenții, pentru două luni de cazare gratuită

A început marea revonare în căminele studenţeşti! Cu două săptămâni înainte de noul an universitar, tineri din toată ţara igienizează camerele şi aduc de acasă mobilier şi electrocasnice.

A început marea revonare în căminele studenţeşti! Cu două săptămâni înainte de noul an universitar, tineri din toată ţara igienizează camerele şi aduc de acasă mobilier şi electrocasnice.

„Cum îţi aşterni, aşa dormi” - spun studenţii, care ştiu că în vechile clădiri trebuie să investească din buzunarul lor. Unele universităţi îi răsplătesc cu două luni de cazare gratuită, iar materialele necesare sunt asigurate de administratorii campusurilor.

Pe muzică, trafaletul merge parcă mai uşor. În campusul Universităţii Tehnice din Iaşi, 150 de studenţi trebuie să termine cât mai repede igienizarea. Sunt 21 de cămine, adică 8.000 de locuri de cazare, suficiente pentru toţi studenţii universităţii.

Voluntarii primesc două luni de cazare gratuită, în valoare de 270 de lei. Economia făcută de administratorii campusului este însă de peste opt ori mai mare.

Tot în Iaşi, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, 4000 de studenţi, aproximativ jumătate dintre cei care au depus cereri, nu au locuri în cămine.

Şi la Timişoara, sunt şase mii de locuri în căminele Politehnicii, mai multe decât numărul de studenţi. Vor fi cazaţi aici chiar şi cei de la Universitatea de Vest, unde există 5500 de solicitări de cazare şi doar 3000 de locuri.

Studenţii care nu prind loc în cămine, unde plătesc până la 500 de lei lunar, trebuie să plătească chirie. Chiar dacă stau mai mulţi într-un apartament, în marile oraşe, plătesc lunar şi 200 de euro de persoană.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri