Viața lui Marian Simi Ilie, singurul pompier supravieţuitor al tragediei de la Mihăileşti. I-a fost amputat un picior, dar a găsit puterea de a o lua de la capăt

 
+4 click pentru
galerie

În 24 mai 2004, într-o dimineaţă ploioasă, o explozie s-a produs la încărcătura unui tir care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu. Autotrenul a luat foc la Mihăileşti (Buzău), iar deflagraţia a fost nimicitoare, la locul accidentului formându-se un crater cu o adâncime de aproape şapte metri şi cu un diametru de aproximativ 20 de metri.

La Mihăileşti au murit atunci şapte pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, doi jurnalişti, localnici şi persoane care s-au aflat la momentul deflagraţiei în zonă - în total 18 oameni. Alte 13 persoane au fost rănite. Au trecut 12 ani de atunci. 

Printre răniți s-a numărat și Marian Simi Ilie, singurul pompier supravieţuitor al tragediei de la Mihăileşti.

11 ani, Marian a trăit în chinuri. Abia anul trecut, a apărut o speranță. Avea 20 de ani când a intervenit la Mihăilești și și-a pierdut un picior.

În 2015, a primit o proteză nouă, performantă, care l-a ajutat să ducă o viață mai bună. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI