Antena Căutare

Victor Adrian Prisacariu, romanul care a creat un sistem de interactiune om-calculator similar cu cel din Iron Man

La 26 de ani, cei mai multi dintre tinerii romani se straduiesc sa-si gaseasca un job stabil si un drum in viata. Putini sunt cei care stiu exact ce vor sa faca si ating performante la care altii nici nu indraznesc sa viseze. Unul dintre acesti oameni deosebiti este Victor Adrian Prisacariu, doctorand la prestigioasa universitate britanica Oxford si castigator al concursului international de IT “Sense the World”.

Cine este Victor Adrian Prisacariu?

Victor Adrian Prisacariu s-a nascut in anul 1984 la Iasi. In anul 2003 a absolvit Colegiul National "Garabet Ibraileanu" din Iasi, profilul matematica - informatica. In vara aceluiasi an, Victor a fost admis la Facultatea de Automatica si Calculatoare, sectia "Calculatoare", Universitatea Tehnica „Gh. Asachi" din Iasi.

Datorita rezultatelor exceptionale, ieseanul a fost trimis cu o bursa de facultate in Germania, la Universitatea Konstantz, unde timp de trei luni a lucrat la pregatirea si redactarea lucrarii de licenta.

In urma concursului pe care l-a sustinut la Universitatea Oxford, in toamna anului 2008 a fost acceptat la aceasta universitate si i s-au acordat 2 burse britanice, care ii asigura subzistenta la Oxford si cheltuielile privind taxele de colegiu si cele de departament, pentru o perioada de 3 ani.

In prezent, Victor este doctorand la Universitatea Oxford in anul al 3-lea, in cadrul Active Vision Lab, Robotics Group, Department of Engineering Science. El isi pregateste lucrarea de doctorat sub coordonarea dr-ului Ian Reid. Domeniul doctoratului este de inginerie - robotica si are tema "Human Motion Understanding" . De asemenea, romanul este membru in Middle Common Room (MCR) al Colegiului Balliol.

Victor Adrian Prisacariu, programul de interactiune om-calculator si... Iron Man

Victor Adrian Prisacariu a castigat recent concursul international de IT "Sense the World", organizat de compania Freescale. Romanul a participat cu un program conceput de el si coordonatorul sau de doctorat, Dr. Ian Reid. Programul are ca scop realizarea unui sistem de interactiune om-calculator similar cu cel din filmele Minority Report si Iron Man.

Sistemul prezentat de Victor in concursul Sense the World gaseste pozitia in spatiul 3D pentru diferite obiecte dintr-o imagine. De exemplu, sistemul poate sa gaseasca pozitia (unghi de rotatie 3D si distanta 3D fata de camera) tuturor semnelor de circulatie obsevate din o camera pozitionata pe o masina. Simultan, poate sa gaseasca pozitia tuturor masinilor din aceeasi imagine.

In urma castigarii concursului, Victor si coordonatorul sau au fost premiati cu 10.000 de dolari. "Suma va fi impartita intre mine si co-autor, conducatorul meu de doctorat, Dr, Ian Reid. Vor fi retinute taxele legale in UK, iar restul de aproximativ 4000 USD , ii voi folosi pentru a-mi acoperi cheltuielile de transport si participarea la mai multe evenimente stiintifice in domeniu, care vor avea loc in anul 2011, printre care International Conference on Automatic Face and Gesture Recognition, Colorado, SUA", a declarat Victor pentru Antena3.ro.

Referitor la planurile sale de viitor si la o eventuala intoarcere in Romania, Victor spune ca inca nu a decis ce va face. "Este prematur sa evaluez viitorul imediat, pur si simplu decizia o voi lua dupa finalizarea stagiului doctoral la Universitatea Oxford".

Victor a recunoscut ca este indragostit de calculatoare inca la varsta la care altii de abia invata alfabetul. "Jucaria mea favorita cand aveam cam 7 ani a fost un calculator Times confectionat din componente, pe care am inceput sa programez din scoala primara. Si, mai in gluma, mai in serios, am inceput sa scriu programe cu diferite utilitati", povesteste Victor.

Si uite asa, mai in gluma, mai in serios, Victor Adrian Prisacariu a ajuns unul dintre putinii romani alesi sa studieze la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

21 de ani de la Revolutie: Doliu pentru eroii timisoreni... Bucuresti: "Magazinele de vise", interzise langa scoli, spitale, gari si biserici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x