Antena Căutare

VIDEO! 33 de mii de case s-ar putea prabusi din cauza inundatiilor

Aproape 33 de mii de case s-ar putea prabusi daca inundatiile vor lovi Romania. Asiguratorii si-au facut deja calculele, chiar daca autoritatile spun ca n-avem de ce sa ne facem griji. Vremea nu se va incalzi exagerat, in plus, prefectii si primarii au invatat sa lupte cu urgiile din manuale speciale. In zonele inca acoperite de munti de zapada, oamenii traiesc cu frica-n san.

Oamenii care se lupta singuri cu tonele de zapada, nici nu au au curaj sa rosteasca cuvantul inundatie. Mai ales ca pe ulite au inceput sa apara deja balti.

Blestemul apei a fost tradus in cifre de asiguratori. Sunt 13 judete cu grad ridicat de risc. Aici, inundatiile ar distruge 20.536 de case, iar pagubele ar depasi 16.8 milioane de euro. In toata tara, 32.836 de locuinte ar fi afectate de inundatii. Si vorbim doar de locuintele asigurate. Pagubele sunt uriase: 26,5 milioane de euro.

Autoritatile ne linistesc insa. Prognoza meteo nu indica deocamdata temperaturi care ar putea duce la topirea brusca a zapezilor.

Dar, ca sa va faceti o idee clara despre cat de pregatiti putem fi: sefii Autoritatii de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice au anuntat azi ca 13 judete nu aveau contracte de deszapezire in derulare pe timpul ninsorilor.



Foto: Intact Images

Presedintele Federatiei Bolnavilor de cancer: "Duta este copilul cuiva de sus"... CAS-ul vs Asigurarile private: Unde se duc contributiile enorme de la Sanatate?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x