Antena Căutare

VIDEO! Bolnavii au protestat impotriva inchiderii celui mai mare spital din Ialomita

Cea mai moderna unitate sanitara din Ialomita, Spitalul din Fetesti, ar putea fi inchisa, de vreme ce lipsa fondurilor a ingropat spitalul in datorii. Desi spitalul a fost deschis in urma cu mai putin de un an bolnavii si medicii au ajuns acum sa strige intr-un glas dupa ajutor.

Medici si bolnavi deopotriva au protestat azi in curtea spitalului impotriva a ceea pentru unii ar inseamna condamnarea la moarte.

Spitalul a fost deschis in urma cu 9 luni si a tratat pana acum 20.000 de urgente. Casa de Asigurari de Sanatate nu a decontat insa toate cheltuielile. Explicatia: banii sunt acordati in functie de numarul de paturi, nicidecum de cazuri. Prin planul national de paturi a redus judetului Ialomita un numar de 100 de paturi ajungand ca judetul sa aiba un procent de 2,2 paturi la mia de locuitori. Sumele alocate neputand acum sa acopere decat salariile celor angajati si sume modice pentru plata unor utilitati.

Asa se face ca la inceputul anului, spitalul avea deja datorii de un milion de lei. De spitalul din Fetesti depind 60.000 de oameni, iar salvarea este acum in mainile Ministerului Sanatatii.


Stomatologii din Arad fac troc: O masina veche pentru o noua dantura... VIDEO! Spitalul din Piatra Neamt, evacuat din cauza unui miros puternic de gaze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x