Antena Căutare

VIDEO! Covasna: Gospodarii au inlocuit culturile de cartofi cu cele de trandafiri

Tara Cartofului, asa cum mai este supranumit judetul Covasna, se transforma treptat in Tara Trandafirului. Aici, gospodarii au inlocuit culturile traditionale de cartof cu cele de trandafir bulgaresc. Acestia au in plan sa produca dulceata de trandafir la scara mare pe care sa o vanda in toata tara.

Pana anul trecut, in cateva sate din Covasna, cartoful era cea mai cultivata planta. Totul s-a schimbat in primavara, cand oamenii au aflat ca, daca ar planta trandafiri pentru dulceata, ar castiga mult mai multi bani.

Toata lumea crede ca afacerea cu trandafiri este una banoasa. Oamenii au fost nevoiti sa importe trandafirii din Bulgaria, dar spun ca efortul merita.

Abia dupa doi ani, culturile de trandafi din Covasna vor fi profitabile. Localnicii din Dobarlau deja se mandresc cu trandafirii lor si sustin ca dulceata lor nu va avea egal pe piata romaneasca.

"Marele zid tiganesc" s-a finalizat: Constructia desparte romii de restul baimarenilor... Un sport la moda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x