Antena Căutare

VIDEO! Credinciosii greco-catolici au refacut Calea Crucii

Credinciosii greco-catolici din Cluj-Napoca au refacut, ieri, drumul rastignirii lui Isus Hristos, intitulat, simbolic, Calea Crucii.

Peste 150 de credinciosi greco-catolici s-au adunat ieri in centrul Clujului la un adevarat ritual religios: Calea Sfintei Cruci. Oamenii au vrut sa fie in felul acesta si mai aproape de Dumnezeu. Cu smerenie au cantat imnuri, s-au rugat si au incercat sa refaca drumul pe care Isus Hristos l-a facut de la arestarea pana la crucificarea sa.

In fiecare an, credinciosii isi amintesc de suferinta lui Isus Hristos. Unii vor chiar sa evoce poate unul dintre cele mai dureroase momente traite de mantuitor. Se intampla si la Cluj. Un barbat, imbracat cu straie precum cele ale lui Isus Hristos, cu coroana de spini pe cap iar de-a dreapta inconjurat de garzi, reface drumul greu pe care l-a facut Isus de la casa lui Pilat pana la Golgota. Recunoscatori fata de suferinta Mantuitorului, preoti impreuna cu sute de oameni il insotesc, canta si se roaga.

Calea Sfintei Cruci se parcurge in fiecare zi din postul Pastelui. Insa cu patru zile inainte de sarbatoarea invierii, oamenii vor sa fie si mai aproape de Dumnezeu.

Dupa ce drumul este evocat pas cu pas, credinciosii se opresc la biserica. Apoi, la intrare ei primesc cate o cruciulita de hartie pe care o aseaza fiecare in fata altarului, cu gandul bun catre Dumnezeu si cu recunostinta pentru cel care a suferit pentru pacatele lumii.

AUDIO & VIDEO! Stenograme spectaculoase in cazul Vintu... Mihai Necolaiciuc a primit mandate de arestare in trei din dosarele in care este anchetat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x