Antena Căutare

VIDEO! Dublu cod galben: canicula si vijelii!

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de vijelii care vizeaza in principal zona de vest a tarii. In perioada urmatoare sunt asteptate averse cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Incepand de miercuri, de la ora 9.00 si pana joi, ora 18.00, instabilitatea atmosferica se va accentua din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile.

"Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi caderi de grindina", potrivit atentionarii emise de ANM.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE ZILE:

MIERCURI (20 iulie)

In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii vremea va deveni treptat instabila. Pe arii extinse vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot avea aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului vremea se mentine calduroasa, local caniculara dupa-amiaza cand si indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a intervalului, cand manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii mai restranse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 37 de grade, iar cele minime intre 13 si 23 de grade, usor mai ridicate pe litoral.

JOI (21 iulie)

Vremea va fi in general instabila, si se va raci in toate regiunile. Vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii extinse in centrul si estul tarii si pe arii mai restranse in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.

VINERI (22 iulie)

In jumatatea de nord a tarii vremea va fi racoroasa si in general instabila, cu innorari temporare si local averse si descarcari electrice. In celelalte regiuni cerul va fi variabil, ploile izolate, iar valorile termice se vor situa in jurul celor obisnuite ale perioadei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, iar cele minime intre 9 si 19 grade.

SAMBATA (21 iulie)

Valorile de temperatura vor fi in jurul celor normale pentru ultima decada a lunii iulie in sud si sud-est, iar in restul zonelor se vor mentine mai scazute decat mediile climatologice. Cerul va fi variabil cu innorari temporare si averse locale, ziua mai ales in nord si nord-est, iar noaptea in regiunile sud-vestice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.

Vezi cum e vremea in toata tara!


Perchezitii in Prahova si Ialomita: Vizati, hoti de masini de lux... Romania va acorda un ajutor de 500.000 de euro pentru Cernobil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x