Antena Căutare

VIDEO EXPLICIT! Nu ignora, nu-i abureală! Privește cum poți lua coronavirus din supermarket, fără să-l vezi pe cel bolnav!

Nu, nu-s specialiștii englezi, ca să-i putem lua peste picior. Finlandezii de la Universitatea din Aalto au analizat cum particulele emise de un pacient infectat cu coronavirus în timp ce acesta tușește printre rafturile unui supermarket, ajung, purtate de aerul condiționat, pe alte paliere, unde se află cumpărători sănătoși. Evitați spațiile închise!

VIDEO EXPLICIT! Nu ignora, nu-i abureală! Privește cum poți lua coronavirus din supermarket, fără să-l vezi pe cel bolnav!
Acesta este momentul maxim de răspândire al ”norului” de aerosol. Clientul aflat jos, în partea dreaptă, bolnav de coronavirus, a strănutat într-un supermarket. Cel din dreapta a fost infectat imediat, fără să știe

Un grup de experți finlandezi a arătat cum particulele virale de aer se propagă în interiorul unui supermarket. Studiul lor ne ajută să înțelegem mult mai bine procesul prin care cornavirusul se poate transmite, rapid, de la o persoana la alta, fără ca acestea să se cunoscă sau să se vadă! Nici măcar nu se ating! Și nu, nu vorba despre cercetătorii britanici, pentru a-i putea lua în derâdere. Haideți să privim clipul!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru studiul lor, nordicii au avut nevoie de un supercomputer, ce a creat ”atmosfera” unui magazin în care există instalație de aer condiționat ce funcționează. Particulele virale pleacă din tractul respirator al unui client aflat între două rafturi, fie când acesta tușește, fie când el strănută. Deasupra sa se produce un ”nor” de aerosoli, care se extinde cu putere în zonele învecinate și se diminuează treptat cu cât distanța crește. Într-un supermarket, ”zonele învecinate” înseamnă palierele dintre celelalte rafturi, unde este foarte posibil să se găsească alți clienți. Procesul durează câteva minute și, la modul concret, oamenii care circulă pe culoarul delimitat de următorul raft inspiră parte dintre aceste particule.

Gripa spaniolă a fost la un pas să o ucidă pe Regina Maria. ”O boală oribilă, dureroasă, cum n-am avut în viața mea!”

”Cineva care este infectat cu coronavirus - explică într-un comunicat oficial Ville Vuorlen, expert în dinamica fluidelor de la Universitatea din Aalto - poate tuși, scurt, apoi își revine. Dar deja el a eliminat particule ce transportă microbul. Acestea ajung în tractul respirator al multor persoane aflate în apropiere”.

Din această cauză, specialiștii recomandă evitarea spațiilor închise sau a celor în care există persoane în apropiere. Pentru o tuse seacă, specifică simptomelor actualului coronavirus, dimensiunea ”tipică” a particulelor ajunge la 15 micre sau micrometri - unitate de lungime echivalentă cu o milionime de metru. Specialiștii au ”modelat” zborul particulelor de aerosol de 20 de micre, suficient de mici pentru ca acestea să rămână ”suspendate” în aer în loc să cadă pe podea.

Ministrul Mediului: Astăzi nu este motiv de îngrijorare pentru cetăţenii României că ar putea să fie afectaţi de incendi... O româncă și-a pierdut sarcina, în luna a șasea, după ce a îndurat frigul, în Vama Nădlac: „Mi-au spus că inima copilulu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x