Antena Căutare

VIDEO! Explozie la maternitatea Giulesti: 4 bebelusi morti

Tragedie la spitalul Giulesti din Capitala! Patru copii au murit, dupa ce un incendiu s-a declansat la sectia de Reanimare a Maternitatii. Alti 8 bebelusi au suferit arsuri grave si au fost trimisi, de urgenta, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Alte spitale din Capitala au primit gravidele si tinerele mame, cu bebelusii lor.

UPDATE 11:47


"Cu Primaria Municipiului Bucuresti am stabilit pana la efectuarea anchetei, sa ramana inchisa maternitatea Giulesti. Ea va fi redeschisa dupa igienizare si evident, dupa inchiderea anchetei"






Update ora 07:11(17.08):



In cele din urma, oamenii au fost chemati in spital pentru a discuta cu unul dintre medici. Asa au aflat ca identificarea se face pe baza bratarilor de la mâinile copiilor. Unele dintre bratari sunt insa arse, motiv pentru care subsecretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca identificarea copiilor se va face in baza testelor ADN.

Intre timp, procurorii au demarat o ancheta la Maternitatea Giulesti. In urma cercetarilor se va stabili cu exactitate de la ce s-a produs explozia si cine se face vinovat de producerea acestui incident. Una dintre variantele luate in calcul de anchetatori este producerea unui scurtcircuit la un aparat de aer conditionat.





Din primele informatii, se pare ca explozia s-a produs la sectia de neo-natologie. Mai multi copii au fost evacuati, iar vizitele in spital sunt, deocamdata, interzise.

Copii evacuati au fost dusi in ambulantele de la fata locului si li s-a facut un prim control.





UPDATE ORA 19:40 :

Medicii si pompierii refuza sa dea inca declaratii cu privire la incident, in timp ce nou-nascutii sunt scosi in incubatoare speciale si trimisi la un alt spital din apropiere,

Unul dintre salvatorii care au intrat printre primii in cladirea incendiata a fost scos dupa cateva zeci de minute de colegii sai, necesintand ingrijiri medicale.

Parintii copiilor asteapta inca in fata maternitatii si asteapta noutati din partea medicilor de la SMURD.




Atentionare Cod galben de ploi in 14 judete. Canicula se mentine in sud-estul tarii... Oprescu: "Sistemul medical este bolnav si subfinantat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x