Antena Căutare

VIDEO! Fregata Ferdinand s-a intors acasa

Au fost emotii mari azi in portul Constanta. Fregata Regele Ferdinand s-a intors acasa, dupa patru luni petrecute pe mare. Peste 200 de marinari romani au participat sub mandat NATO la impunerea embargoului privind vanzarea de arme catre Libia. Decizia a fost luata ca urmare a ciocnirilor violente care au avut loc intre insurgenti si fortele pro-Gaddhafi.

Perioada petrecuta de militarii romani in misiune pare sa fi fost mai grea pentru familiile ramase pe mal, decat pentru marinari.

Cei peste 200 de militari romani au participat la misiuni speciale in cadrul embargoului impus de NATO, Libiei. Desi au stat 4 luni pe mare, departe de cei dragi, marinarii romani sunt oricand dispusi sa o ia de la capat. La intoarcerea acasa, militarii au fost intampinati de familii, dar si de ministrul Gabriel Oprea. Familiile militarilor si-au stapanit cu greu emotiile pana la incheierea ceremoniilor.

Nava militara romaneasca a mai participat, in anii 2005, 2007, 2008 si 2010, la operatia NATO "Active Endeavour" in Marea Mediterana, unde a executat misiuni de prevenire si combatere a terorismului.

Andrei Saguna si Simion Stefan, mitropolitii Transilvaniei, vor fi canonizati... Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest an, confirmat în Galaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x