Antena Căutare

VIDEO! Hotii de paduri din Harghita nu se feresc de nimeni

Padurile din Harghita atrag an de an tot mai multi hoti. Furtul e acum pe fata, masinile umbla neinmatriculate, lemnul furat e tinut la vedere.



"Au scandura pregatita. 50-60mc de scandura au in curte - ca sa intelegi, nu au niciunul loc de munca dar sunt deja la a 3 casa. Si nu are nici 30 de ani si are un Land Cruiser, are 8 clase si nu lucreaza nicaieri", ne-a explicat un padurar din zona. Nu vrea sa se arate in fata camerei fiindca nu odata hotii de lemn i-au aruncat benzina pe casa.

Tot in Harghita, mai exact in Vlahita jaful este girat de seful autoritatii locale. Am aflat acest lucru intalnind un grup de jandarmi montani, singura autoritate a statului care a ramas sa lupte impotriva hotilor de lemne.

Mii de arbori sunt taiati doar in legea castigului imediat, ilegal. Goana nebuna dupa aurul verde a vaduvit Romania cu peste 350.000 de hectare de padure. In zonele sarace ale tarii, lemnul este folosit ca moneda de schimb pentru ziua de maine.

La capatul acestui lant se gasesc bogatii padurilor, cei pentru care lemnul furat sustine afaceri formidabile. Romania trebuie sa opreasca aceasta auto-distrugere - cat inca mai e timp.





VIDEO! Accident mortal in Capitala... Vlas a comentat ironic arestarea lui Vantu: "Ei, lasa, ca se descurca el!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x