Antena Căutare

VIDEO! Iasi: O alarma falsa cu bomba a blocat miercuri seara traficul feroviar

O alarma cu bomba a blocat, aseara, timp de cateva zeci de minute, circulatia trenurilor prin nord-estul tarii. Totul a pornit cand dispeceratul de urgenta din Iasi a primit un apel, de la capatul caruia un barbat a anuntat ca gara din Iasi va sarit in aer in cateva clipe.

Imediat dupa primirea apelului a urmat o mobilizare generala de forte. Mai multe echipaje de la politie, pompieri, dar si pirotehnisti s-au deplasat de urgenta catre gara si au incepeut sa securizeze zona. In primul rand, toti calatorii din salile de asteptare, de pe peroane si din trenurile stationate in gara au fost evacuati. Cand gara a fost golita, pirotehnistii au inceput cautarea dispozitivului exploziv. Au fost zeci de minute tensionate, la finalul carora a venit vestea linistitoare. Fusese vorba de o alarma falsa.

Desfasurarea impresionanta de forte si agitatia ce a urmat nu i-a speriat deloc pe calatori. Oamenii erau mai degraba nervosi ca vor intarzia la destinatie. La aceasta stare a contribuit si faptul ca nimeni nu le-a spus de ce trebuie sa paraseasca gara.
Cand au aflat intr-un final de ce este atata agitatie, oamenii mai aveau putin si bufneau in ras.

Fortele de ordine au luat insa apelul la 112 foarte in serios. Au scormonit fiecare ungher al garii timp de doua ore. Abia apoi a venit si confirmarea oficiala ca nu este vorba decat de o gluma proasta.

Politistii au deschis acum o ancheta pentru a da de urma celui care a dat apelul. Daca va fi gasit, el risca o amenda sau mai grav, sa-si petreaca urmatorii ani in inchisoare. Din cauza apelului, trenul accelerat Galati-Iasi, dar si trenurile personale Suceava-Iasi si Dorohoi-Iasi au ajuns la destinatie cu peste 30 de minute intarziere.



Foto: Intact Images

VIDEO! Descinderi in sapte judete, la contrabandistii de telefoane... VIDEO! O magistrala de gaze a explodat in Ialomita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x