Antena Căutare

VIDEO! Numele Ceausescu, la tribunal

Procesul dintre Valentin Ceausescu si Teatrul Odeon, pentru marca Ceausescu, s-ar putea suspenda. Reprezentantii teatrului contesta inregistrarea facuta la OSIM cu numele fostului dictator, pe motiv ca este vorba de o personalitate istorica si nu poate fi folosit. Astazi, magistratii trebuie sa ia o decizie.

Familia lui Ceausescu a inregistrat in 2008 numele ca marca, tocmai pentru a nu mai putea fi folosit in scopuri comerciale. Reprezentantii Teatrului Odeon au cerut anularea acesteia in baza unei modificari aduse legii civile, anul trecut.

Legea nu protejeaza, in forma ei republicata, insemnele cu inalta valoare simbolica, ori numele Ceausescu este numele unei personalitati istorice, calificata de lege si de regulile de aplicare ca neintrand sub incidenta protectiei marcii.

Avocatul familiei Ceausescu spune ca marca a fost inregistrata in 2008, iar modificarile legii privind insemnele cu inalta valoare simbolica au aparut doi ani mai tarziu.

Asa ca instanta trebuie sa decida acum daca acest proces mai poate continua sau nu. In Romania mai sunt peste 30 de oameni care poarta numele de Ceausescu. Chiar si daca acesta ramane marca inregistrata, ei au voie sa-l folosesca in scopuri comerciale atat timp cat nu fac referire la fostul dictator.

O vila de protocol a lui Nicolae Ceausescu, reabilitata cu fonduri europene... Panouri informative, cu date despre calitatea apei, pe Litoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x