Antena Căutare

VIDEO! Posibila evacuare generala in Ocna Mures in pragul Craciunului

Intr-un interval de doar cateva ore, craterul care a deschis pamantul in Ocna Mures s-a marit de 10 ori. Surparea care a inceput sa inghita orasul ieri la pranz, a ajuns aseara sa masoare aproape doua mii de metri patrati si sa ameninte mai multe case si blocuri.

UPDATE 13:20: Cosmar la Ocna Mures! In mijlocul unui vartej de apa sarata, orasul se scufunda incet in pamant. De vina sunt galeriile de sare care s-au umplut cu apa si care - previzibil - s-au surpat.

15 oameni au fost evacuati pana acum, iar 16 mii traiesc cu teama ca locuintele lor vor disparea in curand in adancul pamantului. Autoritatile se gandesc la o evacuare generala in pragul Craciunului.





Orice minut poate aduce dezastrul in Ocna Mures. Orasul arata aseara ca tabloul unei mici apocalipse. Mai multe drumuri din oras sunt distruse, iar magazinele si casele din zona craterului au fost parasite.

De teama ca suprafata craterului se va mari si mai mult pe parcursul noptii, locatarii a patru blocuri situate la o distanta de cateva zeci de metri au ales sa-si duca o parte din mobilier la rude sau in sala de sport a orasului.

De la pranz de cand a inghitit un supermarket si o casa, pana aseara, craterul s-a marit de aproape 10 ori in suprafata.

Aseara, au aparut fisuri in structura de rezistenta la cladirea Trezoreriei, doua case, un magazin si la doua cabinete medicale. 19 persoane au fost deja evacuate, iar ale peste 1.500 au ramas fara caldura in locuinte, dupa ce a fost intrerupta alimentarea cu gaz metan.

Dupa ora noua seara, viteza cu care se propaga craterul a incentinit. Peste 200 de angajati ai ISU, jandarmeriei si politiei au patrulat insa toata noaptea pe strazi, sa vada daca nu cumva si in alte colturi ale orasului apar alte surpari.

UPDATE VIDEO&FOTO! A strigat "Ati luat mancarea de la copii!" si s-a aruncat de la balconul salii de plen... Bacau: Familiile afectate de explozie vor primi 6.000 de lei ajutor de urgenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x