Antena Căutare

VIDEO: Povestea mitei de la Interne!

Doua case, doua SUV-uri de lux si 50 de mii de euro! Toate la pachet pentru al doilea om din ministerul de Interne! Doar ca bomba a fost dezamorsata.

Secretarul de stat Valentin Fatuloiu s-a autodenuntat, a chemat procurorii anticoruptie si asa a punctat inca o data in razboiul pe care-l poarta cu seful Politiei Romane!

Patru persoane, retinute

Omul de afaceri Catalin Chelu si alte trei persoane au fost retinute, sambata dimineata, de procurorii DNA in cazul privind o posibila mita ce urma sa ii fie oferita secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu.

Avocatul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, Ioana Ionescu, a declarat, ca fapta de cumparare de influenta, una dintre cele doua acuzatii aduse clientului sau, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost dati.

Potrivit avocatei, procurorii au emis in jurul orei 7.00 ordonante de retinere pe numele lui Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea.

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, a mai spus avocatul.

Ioana Ionescu a precizat ca Stefan Badea este acuzat ca i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fatuloiu.

Potrivit avocatului, cei patru au fost audiati mai bine de 12 ore de procurorii anticoruptie. Avocatul a aratat ca Chelu a declarat in fata procurorilor ca nu i-a dat bani lui Fatuloiu si ca nu era speriat de dosarele in care este vizat.

Chelu le-a mai spus procurorilor ca orice afacerist mai important din Romania are astfel de dosare si ca, in opinia sa, acest caz nu este decat o facatura, in incercarea "decapitarii" societatii Alprom, unde el este actionar majoritar, impreuna cu alte doua persoane din cele retinute.

Intrebat in legatura cu flagrantul, avocatul a spus ca Chelu ar fi fost in biroul chestorului Dan Valentin Fatuloiu, iar omul de afaceri a fos apoi condus de acesta la masina sa, dupa plecarea secretarului de stat fiind momentul in care au intervenit anchetatorii.

Mita de un milion de euro pentru „rezolvarea" unor dosare: doua case, doua masini si 50.000 de euro

DNA a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate in lucru la unitati de parchet, intre care si DIICOT.

Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, apropiati ai omului de afaceri Catalin Chelu si asociati in firme alaturi de acesta, au fost prinsi alaturi de Chelu in urma flagrantului delict din fata sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, impreuna cu Chelu pentru a-i oferi mita lui Fatuloiu.

Dupa realizarea flagrantului, in fata sediului MAI, Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu au fost condusi de procurori la sediul DNA, unde au fost audiati mai bine de 12 ore.

Si secretarul de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu a fost, vineri seara, la DNA, pentru a da declaratii in cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Catalin Chelu.

Secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu a declarat, vineri seara, inainte de a pleca de la MAI la Directia Nationala Anticoruptie, ca cel care a vrut sa ii dea mita a venit la el in birou.

Fatuloiu nu a facut precizari in legatura cu mita pe care i-ar fi oferit-o Catalin Chelu, el spunand doar ca mituitorul "a venit in birou".

"Mituitorii au fost prinsi in flagrant de DNA", a declarat pentru Gandul chestorul Fatuloiu, precizand ca acestia voiau sa rezolve niste dosare si i-au oferit "doua case, doua masini si 50 de mii de euro".

Surse din Ministerul de Interne au declarat pentru Gandul ca masinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar in parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despre doua BMW-uri albe, la fata locului fiind gasite si actele caselor si banii, valoarea totala a mitei fiind de un milion de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au in lucru trei dosare in care figureaza numele lui Catalin Chelu, insa acesta nu se afla inca sub invinuire. Investigatiile se afla in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala si referitoare la piata de capital.

Cine este Catalin Chelu

Catalin Chelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de la Bucuresti, cu 14 companii la care este actionar direct sau prin intermediul unor firme interpuse, fiind totodata un personaj controversat, presa acuzandu-l, intre altele, ca a devalizat Rotes SA.

Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", Catalin Chelu (44 ani) are o avere estimata la 17 milioane de euro (locul 312 pe Romania) si este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe bursa romaneasca de actiuni.

Catalin Chelu a fost prezentat in presa ca fiind un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si ca ar fi fost folosit de acesta ca interpus in diferite achizitii.

Gemeni nascuti prematur lasati in voia sortii intr-un spital din Campulung Muscel... Batrana de 80 ani, in coma dupa ce a fost batuta si jefuita de mai multi hoti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x