Antena Căutare

VIDEO! Retetele medicale electronice, disponibile de la inceputul lunii iunie

Retetele medicale electronice vor putea fi utilizate de la inceputul lunii iunie. Asta au declarat reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in cadrul evenimentului Upgrade Romania, organizat de Income Magazine. Oficialii au prezentat avantajele si beneficiile acestui nou sistem electronic.

Reteta electronica va inlesni munca medicilor si farmacistilor si, in acelasi timp, vine in sprijinul pacientilor. Reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au vorbit despre eficienta noului sistem de prescriptie medicala.

"In momentul de fata punem la punct ultimele detalii. Maine se finalizeaza testarea de performanta", a declarat Dragos Dobran, director E-Health, Siveco Romania.

Reteta electronica va intra in uz incepand cu 1 iunie. Insa folosirea ei la nivel national se va face treptat. Dupa aproximativ sase luni, toti medicii si farmacistii vor fi obligati sa o foloseasca.

Intreg roiectul a costat apoape opt milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Evenimentul Upgrade Romania, organizat de Income Magazine, a fost moderat de jurnalistul Adrian Ursu. Este primul dintr-o serie de dezbateri privind modernizarea Romaniei.

Adolescenta de 17 ani din Nasaud, omorata pe zebra de un politist beat... VIDEO! Malpraxis? O tanara din Targu-Jiu a murit in urma unui avort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x