Antena Căutare

VIDEO! Romania inzapezita, vazuta din elicopter

Vazuta de sus, Romania e o mare de zapada. Localitati intregi sunt ingropate in munti de omat si, pe alocuri, iese la lumina cate un acoperis, cate un horn sau cate o poteca. Ajutoarele raman impotmolite pe drumuri pe care nu a mai trecut picior de om, de mai bine de o saptamana. In sate, disperarea creste de la o zi la alta. Sunt imagini uluitoare pe care le-a surprins din elicopter o echipa a Observatorului.

Ultimul cod portocaliu a dus judetul Ialomita in bezna si disperare. Romani cu suflet isi risca propriile vieti ca sa ii salveze pe sinistrati. Sute de oameni din Horia sunt prizonierii satului de mai bine de o saptamana. Asa se vede de sus, Romania, sub nameti.

Un ocean de zapada care pentru mii de romani din sudul tarii inseamna o granita de netrecut intre viata si moarte. Dupa ce o saptamana intreaga au stat sub nameti, buzoienii din zeci de sate au mai avut de infruntat inca o data furia iernii. Stratul nou de zapada i-a ingropat si mai adanc.

In fata noului val de ninsori, drumurile judetene nu au avut nicio sansa. Peste 160 sunt inchise. Pe cele nationale, se inainteaza, greu si din loc in loc.

In aer, linistea si nemiscarea devin inspaimantatoare. La sol, cosmarul capata putere cu fiecare ora care trece sub zapada. Utilajele de deszapezire incearca cu greu sa isi faca drum. Pentru sinistrati, ramane doar speranta.


S-a redeschis traficul la punctele de frontiera dintre Romania si Republica Moldova... Simona Halep a eliminat-o la Doha pe Daniela Hantuchova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x