Antena Căutare

VIDEO! Romanii, pe locul 1 in UE la numarul bolnavilor de tuberculoza

Aceasta boala afecteaza 21 de mii de oameni numai in Romania, ceea ce inseamna un procent foarte mare, plasandu-ne pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul de bolnavi de tuberculoza.



"O problema cu care ne-am mai confruntat si in trecut este tuberculoza multidrog rezistenta. Dupa primele saptamani de tratament, bolnavul se simte mai bine si crede ca nu mai are nevoie de medicamente. Pacientul nu realizeaza ca inca mai are infectia. Astfel, boala devine atat de serioasa, incat se ajunge la epuizarea tipurilor de medicamente cu care aceasta poate fi tratata", a declarat Victor Olsavsky, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania, invitat la Neatza.

O perioada de cura dureaza pana la sase luni, ceea ce face ca bolnavul sa nu primeasca tratamentul cu mare placere. Probabil ca aceasta este una din cauzele pentru care, la primul semn de vindecare rapida, pacientul inclina sa creada ca a scapat de boala.

Desi tuberculoza este cunoscuta drept boala saracilor, nici cei mai favorizati din punct de vedere material nu sunt feriti de ea. Fiindca este contagioasa, prima masura care trebuie intreprinsa este chiar tratarea persoanelor bolnave.

Simptomele bolii TBC

La cea mai mica senzatie de febra, tuse si stare generala alterata, bolnavul trebuie sa se prezinte la medicul specialist. Cu atat mai mult cu cat s-a avut un contact mai indelungat, in prealabil, cu o persoana infectata.



FOTO: Hepta

IPS Andrei Andreicut, intronizat Mitropolit al Clujului... VIDEO! Cinci raniti, intr-un accident produs in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x