Antena Căutare

VIDEO! Ultima noapte de pelerinaj la moastele Sfintei Filofteia

Ultimii din cei peste 20 de mii de pelerini s-au rugat, aseara, la moastele Sfintei Mucenice Filofteia si ale Sfantului Calinic de la Cernica. Moastele au ajuns in acest weekend, pentru prima data, in Pitesti.

Cum n-au mai existat imbulzeli si victime, programul a fost prelungit astfel incat toti credinciosii au putut sa atinga osemintele sfinte.

Chiar daca afara se intunecase de cateva ore, soborul de preoti a continuat slujba pentru cei 200 de pelerini care inca mai asteptau la coada. Jandarmii i-au ajutat pe oameni sa ajunga cat mai repede la moaste si pana si medicii au profitat de ocazie sa se roage pentru cei dragi.

Pentru cativa dintre credinciosi, asteptarea a fost aproape imposibila, insa nimeni nu a renuntat. Dupa ce si ultima rugaciune a fost spusa, cele doua racle au fost trimise catre locul din care provin.

La finalul slujbei, organizatorii au calculat un numar mare de pelerini care au venit in cele doua zile ale procesiunii. Desi 30 de persoane s-au ranit sau au lesinat in timpul pelerinajului, victimele nu au fost internate in spital.




Foto:infocurteadearges.ro

VIDEO! Aeroportul International Cluj-Napoca, inchis pentru reparatii... Craiova: O eleva s-a sinucis pentru ca s-a clasat a 7-a la Olimpiada de astronomie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x