Antena Căutare

VIDEO! Utilaje care puteau salva vieti in timpul ninsorilor, uitate in garaj

Utilaje nou-noute care puteau salva vieti in timpul ninsorilor din ultima luna au ramas parcate in garaj, in toata aceasta perioada. Consiliul Judetean din Hargita, cel care le-a cumparat spune ca nimeni nu le-a cerut. Autoritatile de la Bucuresti raspund ca nu au stiut de ele.

Acest vehicul a salvat vieti, la Buzau, dupa ce a reusit sa ajunga acolo unde nici in zbor nu s-a putut interveni. Atunci cand elicopterele au fost tinutuite la sol din cauza viscolului, aceste masinarii si-au croit drum prin nameti. Pentru asta au fost create.

Aparatul este echipat si cu roti, si sine, are copertina si radiator intern. Poate transporta 6 oameni plus un al saptelea pe targa montata in interior. Consiliul Judetean din Harghita are 4 astfel de vehicule din septembrie anul trecut.

Pe langa acestea, la salvamontul din judet au ajuns si 8 snowmobile si ATV-uri cu sine. Si ele au avut aceeasi soarta: au fost uitate in garaj.

Consiliului judetean Harghita a platit 2 milioane euro si jumatate pentru aceste utilaje, bani de la Uniunea Europeana. La Bucuresti, se pare ca nimeni nu a stiut de ele pana astazi, cand reprezentantul firmei care le vinde l-a sunat pe Raed Arafat. Subsecretarul de stat a contactat imediat autoritatile. Si abia azi, presedintele Consiliului Judetean Harghita s-a oferit sa ajute sinistratii. Prea tarziu.


Reuters, despre desemnarea lui MRU ca premier: Basescu are incredere in planul Putin... Neculai Ontanu a fost promovat ca general maior in numai doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x