Antena Căutare

VIDEO! Vrancea: O fata este moarta, dar in acelasi timp vie

Vie, dar moarta. Este problema pe care trebuie sa o rezolve o copila de 14 ani, din localitatea vranceana Odobesti. Fata e bine, sanatoasa. Doar ca in acte figureaza decedata. De mai bine de 13 ani. Evident, nu beneficiaza de asistenta sanitara gratuita, nu isi poate face buletin si lista poate continua.

Greseala ar fi pornit pe cand fata era inca un bebelus. Pana in decembrie 2010, adolescenta a fost inscrisa la medicul de familie. De la 1 ianuarie, datele fetei au disparut din evidentele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. In schimb, aparea ca decedata de la virsta de 5 luni.

Inca de la inceputul lunii mai, adolescenta este inscrisa pe lista medicului de familie si functioneaza cu starea corecta, vie. Acum, insa, medicul de familie trebuie sa o inscrie din nou in evidente. Lucru greu, cu birocratia.

Aceasta eroare nu este prima de acest fel in sistem.

Pana va fi validata in Sistemul Informatic Unic Integrat, fata va trebui sa-si plateasca medicamentele si spitalizarea, in caz ca se imbolnaveste.

VIDEO! O malformatie grava i-a schimbat viata unui copil... Mama barbatului care si-a dat foc la Cotroceni:"Ei traiesc in vile, noi murim de foame!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x